Când dispare credința

Când dispare credința, locul ei îl ocupă superstiția.
Oamenii au nevoie sa creadă mereu în ceva, daca nu cred in Dumnezeu: intr-un partid politic, intr-o echipa de fotbal, intr-un club de masini, intr-o formatie muzicala. Ceva admira mereu.
Omul, creat după chipul lui Dumnezeu este de la originea sa îndreptat spre Creator. Când el pierde pe Dumnezeu din inima sa, vacuumul care se formează cere să fie umplut, și omul își însuseste acele surogate pe care i le oferă lumea înconjurătoare.
Iată de ce în epoca noastră ateistă, eclectică, și-au găsit o largă răspândire curentele aparent de mult uitate ale stiințelor oculte.
Astrologia, chiromanția, magia, fenomenul OZN vizitatorii extratereștri), senzitivii (bioenergeticienii), cultul religiilor orientale – toate acestea pasionează mințile a milioane de oameni. Lipsa unei credințe creștine ferme, necunoasterea si neînțelegerea esenței ocultismului si religiilor orientale, ca și propagarea lor activă și pe scară largă de către anumite forțe asigură succesul ocultismului în societatea contemporană.
Astăzi un interes deosebit de mare le este stârnit oamenilor de o varietate de științe oculte, între care se află și astrologia.
Învăluită de aureola misterului, a fantasticului, ea îl tentează pe om prin posibilitatea de a-și afla destinul, de a se cunoaște pe sine însusi, de a arunca o privire în viitor.
Puțini sunt cei care meditează asupra originii și esenței ei, acestea fiind împinse în umbră de marea înțelepciune antică, aparent susceptibilă că anticipă viitorul.
După cum se știe, însă, pentru a identifica un fruct trebuie să cunoastem pomul care îl rodește, căci o poamă atrăgătoare după aspectul exterior este adesea otrăvitoare.

 

Advertisements

About scstefan1

Melbourne
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s