Titanic vals

In acest spatiu, nu sunt un formator de opinie, aici doar zbier intr-un borcan de sticla, pur si simplu, tin un jurnal public. Pare un oximoron, dar asta este de fapt. Ma exprim pentru mine, nu fac jurnalistica, nu ma plateste nimeni, o fac pe cheltuiala proprie si personala, nu ma intereseaza sfaturi de imbunatatire, va anunt cand astept critici constructive.
Nu sunt de acord cu spalarea rufelor in Europa pe care dl Plesu a trimis-o Europei desi este de inteles faptul ca se simte intervenirii unei terte persoane. Cred ca asistam la cea mai jalnica comedie a ororilor din tara noastra pentru ca nu mai exista solutii politice! Suntem toti doar carne de tun! Ortega y Gasset intr-un eseu superb „Despre Imperiul Roman“ scrie o fraza: „justitia porneste de la o premiza a disperarii in fata umanului. Atunci cand oamenii ajung atat de departe incat se indoiesc reciproc de umanitatea celuilalt, ei simt nevoia sa introduca intre ei o instanta non-umana prin care sa poata comunica si interactiona.“
Ori la momentul asta singura care mai poate interveni este Europa… pe care o banuiesc de o indiferenta exemplara in chestiunea asta. Si atunci? Pai cam asta e. Mai pe romaneste suntem intr-un mare rahat si ii inteleg perfect pe cei care simt nevoia sa isi dea demisia din poporul roman. Ii inteleg pe cei care se simt calcati in picioare de tontoroiul jucat de aceste gasti care se scuipa peste capetele oamenilor. Ii inteleg pe cei carora le spun la toti politicienii hoti si refuza sa mai participe. Toate au o limita. Nu mai e vorba nici de Caragiale, nici de umor, nici de nimic. Ci de a fugi. Care pe unde apuca.
Este ultimul vas de pe Titanic inainte de a se scufunda. Nu sunt solutii, ultimul stinge lumina.
Advertisements

About scstefan1

Melbourne
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s