Cat ar putea costa demnitatea unui non-votant? 100 euro!

Un numar de romani in ultima vreme, antibasescieni, se lauda in gura mare ca nu l-au votat pe Basescu. Si ca este rau in Romania din cauza celor care l-au votat. Ei uita sa spuna ca, de fapt, ei nu au votat deloc. Adica nici macar nu au mers la vot, lucru care mi se pare si mai grav decat a vota indiferent pe cine. In Australia esti amendat daca nu votezi.

Asadar, iata un posibil proiect de lege care sa amendeze pe cei care nu vor vota. Eu cred ca la urmatoarele alegeri prezenta la urne va fi sub 20%, lucru de inteles. Lumea e scarbita de politicieni, pe buna dreptate. Dar, pe de alta parta, nici sa acuzi pe cei care au votat si nici sa comentezi nu e corect.

O atare amenda ar insemna si bani la stat. Din 18 000 000 de votanti romani, daca ar lipsi jumatate, la o amenda de 100 euro, ar veni cam 900 000 000 euro bani la bugetul de stat. Adica vrei sa iti pastrezi demnitatea si sa nu pui stampila pe buletinul de vot? Foarte bine, platesti 100 euro, deh, obrazul subtire cu cheltuiala se tine si atunci poti sa acuzi pe zgarcitii care au fost la vot. Amenda ar putea creste simtitor, spre exemplu, 200 euro daca lipsesti si a doua oara. Si asa mai departe. Nu vorbesc din prisma celui care ii place sa se joace cu stampila pe buletinul de vot, ci a unei ecuatii simple: vrei sa vorbesti, platesti; vrei sa votezi, vorbesti.

Advertisements

About scstefan1

Melbourne
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s