Oximoron prezidential

Traian Basescu a declarat miercuri seara ca desi, in continuare se considera ca abdicarea regelui a fost un mare act patriotic: “abdicarea regelui Mihai a fost un inalt act de tradare a interesului national”. Totodata, presedintele a adaugat ca nu e suparat pe regele Mihai si ca relatia sa de apropiere cu printul Paul a fost un gest pentru a proba ca nu are nimic cu Casa Regala.

Bsescu nu este un prost politician, poate doar un pic mason. Afirmatia lui socheaza si este facuta sa distraga atentia opiniei publice. De la ce? Nu stiu, dar stiu ca Basescu este diabolic de calculat, iar o asemenea afirmatia are o cauza. Felul in care si-a enuntat declaratia oximoronica, il acopera bine pe Basescu: mare act patriotic vs inalt act de tradare; se cam calca pe picioare sensurile.

Mi se pare ca Basescu a inceput destelenirea drumului PDL catre prezidentiale prin improscarea cu noroi si in Rege, singura alternativa virtuala pentru romani, care sunt superscarbiti de tot ce inseamna politicieni in Romania.

Mai cred de asemenea ca neincrederea pe care oamenii o au in politicieni, si schimbarea titulaturii Caseri Regale (Mihai de Romania in loc de Hohenzollern) amenintau cumva revenirea unei monarhii si prevesteau o viitoare regina Margareta de Romania neincoronata. Prin renuntarea la numele de Hohenzollern si adoptarea noii titulaturi (Regele Mihai al Romaniei), s-au spus multe. S-a spus cat de multa a iubit si iubeste Regele Romania. S-au speculat multe pe marginea titlurilor si a lui Radu Duda. Dar s-a creat si cadrul ca numele Regelui sa sune mai aproapre de Romania, ci nu de Germania. Nu mai este Mihai de Hohenzollern, este Mihai de Romania. Nu stiu daca realistic vorbind monarhia mai este posibila in Romania. Cert este ca Basescu a tinut sa dea sah Regelui in tentativa Sa de a se re-apropia de romani.

Advertisements

About scstefan1

Melbourne
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s