o tema de gandire

Mi-a batut la usa acum cateva zile o misionara, neortodoxa. Dincolo de discutia teologica, vectorul recrutarii s-a schimbat dupa 10 minute, doamna, foarte respectabila, aratandu-se vadit interesata sa viziteze o biserica ortodoxa (evident ca facusem “reclama” la cea romaneasca, probabil una dintre cele mai frumoase biserici din diaspora).

Doamna mea era interesata in recrutarea celor “fara nici o religie”, cum spunea Patapievici decat nici un sistem, mai bun si un sistem prost, cred ca un lucru similar il avea si dansa in cap.

Ideea este ca madam s-a aratat interesata sa ne viziteze si sa asiste la o slujba ortodoxa, si am realizat ca titulatura bisericii poarta pecetea limbii si o atare intelegere ar fi imposibila pentru vorbitorii de limba engleza. Asa ca o tema de gandire pentru misionaristii ortodocsi romani, care imi place sa cred ca exista si sunt foarte activi, ar fi consolidarea relatiilor cu ortodocsii australieni, care sunt in faza embrionara, si cu binecuvantarea Constantinopolului, inaltarea unei catedrale, ca bani s-ar gasi, Har Domnului.

Advertisements

About scstefan1

Melbourne
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s