Craciun fericit

Colindele spun cel mai frumos Craciunul pentru ca sunt mereu la timpul prezent. Nu mai este nevoie sa calatorim in timp, sa ne aducem aminte, asa cum facem de obicei la o zi de nastere obisnuita sau la o aniversare aniversare ca sa ne aducem aminte “ce a fost atunci”. Avem colindele care ne spun ce se intampla acum. Astazi.

Astazi S-a nascut Hristos, Mesia chip luminos sau O, ce veste minunata, in Bethleem ni se arata, astazi S-a nascut, cel far de-nceput sau din raiul cel luminos, astazi a venit Hristos, inconjurat de ingerasi, ca sa-I caute salas si multe alte exemple, sau mai bine zis, toate celelalte colinde, au in ele autenticitatea momentului Nasterii Domnului. Colindele sunt un vehicul sfant care ne poarta in timp inapoi catre ieslea cea curata, asa cum steaua de la rasarit i-a purtat pe magi la Bethleem.

Marturisind colindele, identificandu-ne cu colindatorii, ne identificam si cu ziua in care Hristos Se naste, aceasta identificare devenind o marturie vie a iubirii noastre pentru Iisus. Ca si acum doua mii de ani, avem aceeasi bucurie de a Il primi pe Hristos in inimile si in casele noastre, nu este o simpla aniversare. Astazi serbam ceea ce astazi se intampla pentru ca astazi noi suntem acolo, langa ieslea unde Iisus Se naste cum au spus proorocii.

Advertisements

About scstefan1

Melbourne
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s