Loc de fumat

Cand mi-am tras blog, zic, mama, ce cul sunt. Da de unde, de fapt, functia lui este una igienica. Se simte nevoia, in involburarea apelor de zi cu zi, de un loc de unde sa iesi, sa tipi intr-un borcan, sa faci ce vrei, ca doar esti pe parcela ta, ce blogu’ meu. Intre postarea pe blog si gestul fumatorilor care ies afara si fumeaza o tigara pentru a isi re-castiga echilibrul interior sau a se acomoda la noul mediu inconjurator nu e nici o diferenta.

Ma enerveaza la culme emailurile familiale primite si trimise pe adrese de servici. Ma scoate din minti disclaimerul de la finalul paginii sau adresa si functia, intentionat lasate pe post de semnatura, niste reminiscente care de ce sa fie ele sterse, sa fie acolo, mai umple mesajul, asa ca niste chestii care atarna de un email absolut relaxant de altfel. Cine nu a vazut “peisaj superb elvetia” sau “imagini dubai” sau multe altele care au in coada disclaimerul bancii nationale, al nu stiu carei companii de asigurari, sau mai stiu eu ce institut. Sau “considera mediul inainte de a imprima acest email”. Nici ca se putea un final mai penibil pentru emailul intitulat “neaparat cu sonor”. Poate o fi aparut imprimanta sonora si noi nu stim, iata subiectul unei cercetari pentru cei la Apple sau Windows.

Emailul familial e email familial, nu confundam oaia cu porcul. Nu ar avea nici un sens, e o chestie urata. Nu poti accesa yahoo de la servici? Las-o balta, scrie de acasa. Inteleg emailuri scrise de pe adresa de servici atunci cand situatia o cere, dar sa transformam emailurile de servici in vehicule semidocte aculturale cu pretentii academice moderniste mi se pare ca si cum te-ai duce in satul Dabuleni Deal imbracat la cravata si cu tigara in mana si incepi sa vrei sa il ajuti pe badea Ion sa scoata apa din putz (aluzia nu este intamplatoare, ci chiar inevitabila), ca tu de fapt nu vreai (inevitabil, din nou!) sa te arati la patru ace in sat, ci doar sa faci o fapta buna.

Acum am inteles mai bine de ce ies oamenii la fumat.

Advertisements

About scstefan1

Melbourne
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s