Cheap Snapshot

Un gand mi-a zgariat mintea in timp ce citeam presa azi. Nu mai este vreme pentru calitate. Nu mai are nimeni timp de bibileala, de finiseala. Vorbem cu un prieten de-al meu, arhitect, despre cladirile si arhitectura New York-ului si dincolo de cimentul imens pe verticala, New-York-ul se bucura de o frumusete unica a cladirilor contruite in mare parte in anii ’30 cand in State nu era mult de lucru, iar cei angajati trageau de timp la lucru. Si ce treaba a iesit daca ne uitam doar la cladirea Chrysler sau la centrul Rockefeller.

Astazi totul trebuie sa fie ieftin. Nu conteaza ce este, conteaza sa coste putin. Institutiile financiare s-au prins de smecherie si peste tot suntem ademeniti de tot felul de produse care atrag contributii mici, dar constante, de la $4 dolari pe luna. Visul romanului de a da tunuri financiare sta sub “zodia Vantului”. Occidentul a inteles lectia: ieftin, putin, te scarpin des. Era si un cantec parca. 

De curand Toyota a anuntat retragerea a mii de masini de pe piata din cauza unor greseli tehnice la pedala de acceleratie. Ce s-a intamplat cu liderul japonez de pe piata automobilistica? Nimic, doar ca lucreaza mai ieftin. Nu spun ca scump inseamna bun, dar vad ca de obicei, ieftin inseamna prost. A mai patit-o cineva cu o camera Canon luata la “promotie”.

Advertisements

About scstefan1

Melbourne
This entry was posted in Philosophical, Politics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s