Alegeri 2009

Am citit zilele trecute o mica istorioara despre cele mai importante evenimente politice din Romania in ultimii 20 de ani (nu pot sa spun de la Revolutie pentru ca misterul Revolutiei este neelucidat; ba as mai adauga inca: intentionat lasat neelucidat).

Au fost multe momente cica importante in Romania. Foarte pe scurt citez:

Februarie 90: Prima venire a minerilor la Bucureşti.

Martie 90: Proclamaţia de la Timişoara. La punctul 8, foştilor demnitari comunişti li se interzice să aibă funcţii şi demnităţi publice. Dacă ar fi fost luată în considerare, Proclamaţia ar fi lasat FSN fara membrii.

Mai 90: Primele alegeri. Iliescu, Campeanu, Ratiu.

Iunie 90: Mineriada.

Septembrie 90:  Mineriada II, Roman e dat jos.

Perioada 92-96: mandatul lui “Mai, animalule”.

Perioada 96-2000: Epoca Emil Constantinescu. Premierul Ciorbea avea peste 80% din increderea populatiei. Constantinescu demisioneaza: “Structurile statului m-au invins” a declarat.

Perioada 2000-2004, alegerea raului mai mic si perioada baronilor locali.

2004 prezent: Basescu, razboiul intre presedinte si premier, Basescu suspendat din functie de Parlament si repus in functie de catre popor.

Ianuarie 2007: Romania devine membru UE. Asa adauga ca a fost luata in UE ca o piata de desfacere.

Cica sarpele sa il calci pe cap cat e mic, ca dupa-aia te musca el pe tine. Din toate datele de mai sus, eu una singura as alege sa o comentez: martie 1990. Atunci trebuia calcat pe cap sarpele si altfel am fi stat de vorba acum. Dar ce stiam noi poporul roman niste prosti proaspat veniti din comunism. Acum intelegeti ce crima a facut comunismul? Se zice ca si dupa ce balaurul moare, duhoarea lui inca ucide. Romanii au fost calcati pe cap de catre comunism si spalati pe creier. Nu au avut nici un fel de idee politica, au crezut in “salvatorii lor” (nota bene: Frontul Salvarii Nationale, un nume mai potrivit nici ca se putea) si au dat credit unor vipere sa ii apere, sa ii salveze. Sa ii salveze de ce? De adevarata democratie, de libertate, de occident.

Romanii trebuie sa voteze. Nu cred ca o vor face in numar mare pentru ca sunt dezgustati de politica. Alte state au stabilit amenzi usturatoare pentru absenteismul la vot. Nu mergi la vot, pac, iti vine amenda acasa. Imi place. Cred ca atata timp cat respiri aerul intr-o tara anume, trebuie sa iti calci pe inima si sa mergi la vot. Eu voi merge la vot si voi vota pentru singurul politician de care m-am simtit reprezentat de 20 de ani incoace.

Advertisements

About scstefan1

Melbourne
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s