Paste fericit !

Multumesc tuturor celor care ne-au trimis ganduri frumoase si il rog pe Dumnezeu sa intoarca inzecit binele si bucuria pe care astfel ni le-ati facut.
Anul acesta Pastele ne-a surpirns intr-o societate in care Sarbatorea Invierii are o reverberatie puternica mai mult din trairea noastra interioara si mai putin prin participarea comunitatii – care se organizeaza dupa un alt calendar. Din nou, este greu la asemenea momente. Caldura cea puternica pe care familia o radiaza este pentru noi o frecventa mult prea inalta la care avem doar receptori telepatici. Cu toate acestea, observam si simtim cum Dumnezeu ne trimite noua pacatosilor si nevrednicilor Harul Duhului Sau cel Sfant ca sa putem simti si noi cu adevarat aceasta unica Sarbatoare.
Cred ca fiecare dintre noi a incercat sa fie mai bun in acest Post. Sunt convins ca fiecare dintre noi s-a straduit sa faca o milostenie cat de mica: sa ajute cumva pe cineva, sa vorbeasca mai frumos, sa se infraneze de la mancare, ai aiba un comportament mai umil etc. De asemenea, mai mult ca sigur ca ispita s-a aratat fiecaruia dintre noi. Nu cred sa nu fie cineva sa nu fi experimentat un neajuns cat de mic, mergand pana la tensiuni in familia proprie care probabil ca s-au acutizat intr-un anumit registru mai mult sau mai putin. De ce? Razboiul nevazut este mai acut ca niciodata in Post. Se spune ca Dumnezeu lucreaza prin oameni, dar si diavolul tot prin ei. Insa atunci cand vrei sa fii doar tu cu tine ca sa poti sa il cauti pe Dumnezeu mai bine, diavolul vine in persoana langa tine. Sigur ca optiunea e a noastra, dar si lupta tot a noastra.  
Insa cu toate acestea, bucuria Invierii Domnului este singura impartasanie pe care noi toti o putem avea neconditionat. Aproape ca nu mai conteaza daca am tinut post sau nu, daca am ajuns unde ne-am propus sau nu. Conteaza ca Hristos a inviat din morti, iar noi suntem invitati la acest mare praznic imparatesc, la aceasta mare bucurie duhovniceasca.
Fie ca Invierea Domnului sa renasca si sa infaptuiasa in noi lucrul Harului Duhului Sau cel Sfant! Fie ca bucuria Invierii Domnului sa aprinda in sufletele noastre candelele mantuirii! Fie ca noaptea Sfintelor Pasti sa fie Ziua Invierii noastre.
Advertisements

About scstefan1

Melbourne
This entry was posted in Religious. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s