Einstein era mic copil

Desi initial mi-am propus sa nu postez in limba romana, azi am sa o fac. Si cum toate lucrurile au un precedent, mai mult ca sigur ca voi reitera procedura recidivand in curand cu postari similare.

Nu pot sa inteleg cum anumite persoane dupa ce au acumulat o experienta de viata considerabila se considera superinteligenti in virtutea curgerii anilor. Cica ar deveni mai limpezi, mai lucizi, mai senini, Poate senili. Am intalnit romani pentru care “30 de ani de strainatate” echivaleaza cu doctoratul in atotstiinta. Inutil sa mai mentionezi ca in fata lor nu te simti prea comfortabil. Ei stiu totul, tu in fata lor nu stii nimic. Sa nu fiu inteles gresit. Sunt un partizan fervent al calatoriilor si consider ca o experienta in strainatate iti largeste mintea si ca poate echivala cu 5 ani de experienta de viata, dar depinde foarte mult de cum reactionam la ceea ce ni se intampla, ca si gasca trece prin apa iute si stim cu totii copii carora pe o ureche le intra iar pe cealalta le iese.

Einstein  era mic copil in fata acestor personaje. Ele de altfel sunt foarte pitoresti in peisajul comunitatilor respective. Este stiut faptul ca in comunitatile de oamenii vin sa se relaxeze, sa discute, sa impartaseasca idei, frustari, bucurii etc. Atmosfera e una degajata, limbajul familiar, prietenesc. Acesti “doctori in atotstiinta” discuta cu o pasiune ancestrala despre tot felul de fleacuri, si liciteaza in argumente cu limbajul trupului (gesticulatii ample, priviri apasate etc.). Pentru aceste persoane aceste ocazii sunt simple momente de afirmare, singurele de fapt in care ele primesc un pic de atentie. Eu unul le evit, nu ca atentia mea ar fi prea pretioasa si de nedaruit, dar pur si simplu ma simt incomfortabil sa am ceva de-a face cu ele; e o chestiune de preferinta personala.

Advertisements

About scstefan1

Melbourne
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s